Cu biblioteca lor vastă de conținut, Netflix rămâne o sursă de divertisment de neegalat și în 2024 oferă o selecție impresionantă de filme. Iată un top 20 al celor mai bune filme disponibile pe Netflix în acest an, acoperind diverse genuri și oferind o experiență cinematografică de excepție.

1. „The Midnight Sky” (Regia: George Clooney)

Un film SF captivant care urmărește povestea unui om singuratic și a unei fetițe într-o lume post-apocaliptică, în căutarea unui loc sigur.

2. „Dune” (Regia: Denis Villeneuve)

O adaptare epocală a romanului lui Frank Herbert, „Dune” oferă o călătorie epică pe planeta Arrakis, plină de intrigi politice și peisaje spectaculoase.

3. „The Power of the Dog” (Regia: Jane Campion)

Un western psihologic care explorează relațiile complicate și secretele de familie, cu interpretări remarcabile ale lui Benedict Cumberbatch și Kirsten Dunst.

4. „Don’t Look Up” (Regia: Adam McKay)

O comedie neagră și satirică care abordează subiecte serioase, precum schimbările climatice și reacția lumii față de amenințările existențiale.

5. „The Lost Daughter” (Regia: Maggie Gyllenhaal)

Un film profund și captivant care explorează complexitățile maternității și ale identității, cu o interpretare remarcabilă a lui Olivia Colman.

6. „Squid Game” (Creație: Hwang Dong-hyuk)

Deși este o serie, „Squid Game” merită menționat, fiind un fenomen global. O dramă intensă și brutală despre supraviețuire într-un joc mortal.

7. „The Harder They Fall” (Regia: Jeymes Samuel)

Un western modern cu un casting stelar, care aduce un suflu nou în genul clasic, combinând acțiunea cu stilul inconfundabil.

8. „Coda” (Regia: Sian Heder)

O poveste emoționantă despre o adolescentă surdă care își descoperă pasiunea pentru muzică, provocând limitele familiei sale.

9. „The Guilty” (Regia: Antoine Fuqua)

Un thriller tensionat desfășurat într-o singură noapte, cu Jake Gyllenhaal în rolul principal, concentrându-se pe un operator de linie de urgență și un apel periculos.

10. „The French Dispatch” (Regia: Wes Anderson)

O experiență vizuală și narativă distinctă, cu povestiri excentrice și o distribuție impresionantă, specifică stilului inconfundabil al lui Wes Anderson.

11. „The Adam Project” (Regia: Shawn Levy)

Un film SF plin de acțiune care combină călătoriile în timp, aventura și relațiile umane, avându-l pe Ryan Reynolds în rolul principal.

12. „Parallel Mothers” (Regia: Pedro Almodóvar)

O dramă intensă despre maternitate și secrete, creată de maestrul regizor Pedro Almodóvar, cu Penélope Cruz într-un rol memorabil.

13. „Red Notice” (Regia: Rawson Marshall Thurber)

O aventură plină de acțiune și umor, care îi aduce împreună pe Dwayne Johnson, Gal Gadot și Ryan Reynolds într-o căutare globală a unor artefacte prețioase.

14. „tick, tick… BOOM!” (Regia: Lin-Manuel Miranda)

Un musical emoționant care explorează presiunile vieții artistice și a viselor neîmplinite, cu Andrew Garfield într-o interpretare remarcabilă.

15. „The Matrix Resurrections” (Regia: Lana Wachowski)

Revenirea așteptată a francizei „The Matrix”, aducând noi perspective și întrebări filozofice, cu Keanu Reeves în rolul iconei Neo.

16. „Night Teeth” (Regia: Adam Randall)

Un thriller vampiric cu un aer modern și o poveste captivantă, aducând elemente de mister și acțiune în lumea străzilor din Los Angeles.

17. „Spencer” (Regia: Pablo Larraín)

O privire emoționantă asupra vieții Prințesei Diana, cu Kristen Stewart într-o interpretare remarcabilă, capturând fragilitatea și forța iconică a personajului.

18. „The Bubble” (Regia: Judd Apatow)

O comedie satirică care explorează culisele producției cinematografice și haosul din spatele filmărilor, cu umor specific lui Judd Apatow.

19. „The Northman” (Regia: Robert Eggers)

Un film istoric și epic care urmărește povestea unui viking răzbunător, oferind imagini uimitoare și o atmosferă înfricoșătoare.

20. „Turning Red” (Regia: Domee Shi)

Un film animat original de la Pixar, care explorează perioada tulbure a adolescenței, combinând umorul și emoția specifică creațiilor studioului.

Alegeți din această selecție diversificată și vă veți bucura de o varietate de povești și experiențe cinematografice în 2024 pe platforma Netflix. Indiferent de preferințe, aceste filme vor satisface gusturile cinefililor din toate colțurile lumii.